Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Makine ve Kimya Endüstrisi, 1,5 milyar dolarlık yatırım programı çerçevesinde üretim kapasitesini genişletti. Kurum, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli mühimmat ve silah sevkiyatı gerçekleştirdi.
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), 1,5 milyar dolarlık kapsamlı yatırım programı ile üretim kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Bu stratejik hamleyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik birimlerinin ihtiyaç duyduğu modern savunma ekipmanlarının tedariki hız kazandı.
Yapılan sevkiyatlar kapsamında MPT-76MH tüfekleri, havan mühimmatları, roketler ve obüs mühimmatları güvenlik güçlerine ulaştırıldı. Ayrıca savunma sanayii ortaklarına yönelik gaz maskesi ve obüs ekipmanları gibi kritik ürünlerin teslimatı da başarıyla tamamlandı. MKE, yerli üretim gücüyle savunma sanayiindeki yerini güçlendirmeye devam ediyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Adıyaman'ın Besni ve Gölbaşı ilçelerinde geçen yıl yaşanan don felaketinin ardından bu sezon üzüm hasadında yüksek verim elde ediliyor. Üreticiler, bölgeye özgü lezzetiyle bilinen üzümlerin pazarlanması konusunda destek bekliyor.
ABD'li anne Julianna Arnold, Instagram üzerinden tanıştığı bir kişi tarafından kandırılarak fentanil verilen kızının ölümü üzerine Meta'ya karşı hukuk mücadelesi başlattı. Platformların çocukları korumak yerine kâr odaklı tasarlandığını savunan anne, ebeveynleri daha dikkatli olmaya çağırdı.
ABD'de gerçekleştirilen sosyal araştırmalar, evlilik yaşı ile boşanma oranları arasındaki bağlantıyı inceledi. Analizler, boşanma riskinin en az olduğu yaş aralığını belirledi.