Neler yeni

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti: Ekonomiye Etkileri Ne Olur?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum.png

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 'B1'den 'Ba3'e yükselttiğini duyurdu. Bu gelişme, Temmuz 2024'te yapılan iki kademeli artışın ardından geldi ve Türkiye ekonomisi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Moody's, not artırımının temelinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadeledeki kararlılığını ve ekonomik dengesizlikleri azaltma çabalarını gösterdi.

Kuruluşun açıklamasında, Merkez Bankası'nın para politikasına bağlılığının yerli mevduat sahipleri ve yabancı yatırımcıların Türk lirasına olan güvenini kademeli olarak yeniden tesis ettiği belirtiliyor. Ayrıca, politika değişikliği riskinin azaldığı ancak gelecek yıllarda bu riskin devam edebileceği de vurgulanmış. Kredi notu görünümünün 'pozitif'ten 'durağan'a çevrilmesi ise, Türkiye'nin kredi profiline yönelik yukarı ve aşağı yönlü riskleri dengeleme amacı taşıyor.

Moody's, etkili politika yapımının sürdürülmesinin Türkiye'nin dış pozisyonundaki iyileşmeyi öngörülenden daha fazla destekleyebileceğini ifade ediyor. Devam eden ve planlanan yapısal reformların enerji ithalatına bağımlılığı azaltacağı ve ihracatın rekabet gücünü artıracağı da belirtilenler arasında. Bu durumun ülkenin dış şoklara karşı dayanıklılığını artırabileceği düşünülüyor. Tüm bu gelişmeler ışığında, Türkiye ekonomisinin 2025 yılında yüzde 3,2, 2026'da yüzde 3,4 ve 2027'de yüzde 3,5 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Bu not artırımı ve büyüme beklentileri, hem yerel hem de uluslararası piyasalarda nasıl bir etki yaratır? Sizce bu kararlar, Türkiye ekonomisi için ne anlama geliyor ve gelecekte neler beklemeliyiz? 🤔 Görüşlerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum!

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?