Neler yeni

Motorinde ÖTV indirimi hazırlığı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
7b0a2542a7158e49afb36115084d8feef0050fb87fa75c26600e867294468339.webp

Hazine ve Maliye Bakanlığı, motorin fiyatlarını düşürmek amacıyla ÖTV indirimi üzerinde çalışıyor. Düzenlemenin bu gece Resmi Gazete'de yayımlanması öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, küresel petrol fiyatlarındaki artışın akaryakıt maliyetlerine etkisini sınırlamak için yeni bir adım atıyor. Motorin üzerindeki özel tüketim vergisinde (ÖTV) indirime gidilmesine yönelik hazırlanan çalışmanın, özellikle tarım, lojistik ve sanayi sektörlerindeki maliyet baskısını hafifletmesi hedefleniyor.

Yetkililer, bu düzenlemenin dezenflasyon sürecine de katkı sağlayacağını belirtiyor. Söz konusu ÖTV değişikliğinin bu gece Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Daha önce Eşel Mobil Sistemi ile fiyat dalgalanmalarını dengelemeye çalışan bakanlık, bu yeni hamleyle tüketici üzerindeki yükü azaltmayı amaçlıyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

ABD ve İran, Pakistan'ın arabuluculuğunda devam eden ateşkesi uzatma kararı aldı. Uzatmanın süresi ve temel anlaşmazlıkların çözümü için görüşmeler devam ediyor.

Sakarya'da alkollü araç kullanırken yakalanan sürücü, kendisine kesilen yüksek miktarlı cezaya sinirlenerek basın mensuplarına saldırdı. Olay sonrası gözaltına alınan şahıs karakola götürüldü.

12 Ağustos 2026 tarihinde Ege Denizi ve İzmir'in Karaburun ilçesinde sarsıntılar kaydedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre bölgedeki deprem aktiviteleri takip ediliyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?