Neler yeni

Motorinde ÖTV sıfırlanıyor, kademeli uygulama başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
fe2c6732ead0995dd3085f1e8244a22c60a87971ea801944d5f7e67474aede0f.webp

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele kapsamında motorinde ÖTV'nin Ağustos sonuna kadar sıfırlanacağını duyurdu. Yıl sonuna kadar ise kademeli bir uygulama geçilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar sonrası motorinde ÖTV düzenlemesine gidildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüketiciler ve nakliyecilerin üzerindeki akaryakıt fiyat baskısını hafifletmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda motorin üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi tutarlarında indirime gidildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçede harcama disiplini sağlanarak elde edilen mali alanın dezenflasyon sürecini desteklemek için kullanıldığını belirtti. Jeopolitik gelişmelerin motorin fiyatlarında yarattığı yüksek artışı sınırlamak adına adım atıldığını ifade etti.

Bakan Şimşek, Ağustos ayının kalan günlerinde motorinde ÖTV'nin sıfırlanacağını ve yıl sonuna kadar kademeli uygulamaya geçileceğini kaydetti. Bu hamlenin maliyet baskılarını azaltmanın yanı sıra enflasyon beklentileri üzerinde olumlu etki yapması hedefleniyor. Fiyat istikrarını sağlamak için politikaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Bakan Şimşek'ten motorinde ÖTV indirimi açıklaması

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2026 yılına ilişkin enflasyon beklentilerini açıklamak üzere İstanbul'da bir toplantı düzenliyor. Raporun detayları kamuoyu ile paylaşılıyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?