Neler yeni

MSN, mIRC ve Biz: O Eski İnternet Ruhuna Ne Oldu?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum-kapak-1-png.1

Selam millet, n'aber? Eskiler hemen anlar diye düşünüyorum, hani o eski günlerden bahsediyorum, 2000'lerin başı... MSN'de birbirimize titreşim atıp sabaha kadar online olduğumuz, mIRC odalarında tanımadığımız insanlarla öyle bir kafa yakaladığımız, girdiğimiz her forumda sanki kendi mahallemizdenmiş gibi hissettiğimiz zamanlar. Sanki her şey daha bir gerçekti, muhabbetler daha içtendi, bir derdimiz olsa anında koşan sanal arkadaşlarımız vardı, öyle değil mi?

Şimdi bakıyorum da, sosyal medya desen uçsuz bucaksız ama sanki aradaki o samimiyet duvarları yıkılmış yerine camdan bir set çekilmiş gibi. Her şey daha hızlı, daha gösterişli ama o eski 'biz bize' ruhu sanki biraz kaybolmuş. Acaba sadece biz mi eskilere özlem duyuyoruz yoksa o dönemin interneti, günümüzden gerçekten çok daha mı samimiydi?

Sizin de 'işte bu yüzden o günler başkaydı' dediğiniz anılarınız, gözünüzde canlanan kareler var mı? Şimdiki dijital dünyada o samimi bağları yakalamanın bir yolu var mı sizce, yoksa artık her şey çoktan değişti mi? Hadi gelin biraz dertleşelim!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?