Neler yeni

MSN'den Instagram'a: O Eski İnternet Samimiyetimiz Nereye Kayboldu Yahu?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
1-a3abd9175330b5cc655fcc5b0f59dc2a.jpg

Selam canım forum halkı, nabersiniz? Umarım keyfiniz gıcırdır. Valla, şu aralar kafama takılan, içimi gıcık eden bir mevzu var, sizinle de dertleşmek istedim. Hatırlayanlarınız bilir, biz 2000'lerin çocukları için internet bambaşka bir dünyaydı. MSN'den çıkmaz, mIRC'te kanal kanal gezer, favori forumlarımızda saatlerimizi harcar, bir konuya uzun uzun cevap yazardık. Bir arkadaşımızın durum iletisine bakıp, "Acaba müsait mi, yazsam mı şimdi?" diye düşündüğümüz, titreşim gönderdiğimiz o anlar bile ayrı bir samimiyet taşırdı. Sanki o yavaş internet, muhabbetlerimizi de daha bir demliyor, insanlarla kurduğumuz bağları daha bir özel kılıyordu. Herkesin takma adı vardı ama o isimlerin arkasındaki insanlar birbirine daha çok hissederdi kendini.

Şimdiki sosyal medya desen, bir sürü harika yanı var, evet. Anlık her şeyden haberdarız, dünyanın öbür ucundaki biriyle iletişime geçmek an meselesi. Ama düşünüyorum da, o eski "sadece ikimiz" modundaki derin samimiyet, o birbirini tanıma çabası, sadece fotoğraflara bakmak yerine karşımızdaki insanın gerçekten ne hissettiğini, ne düşündüğünü anlamaya çalıştığımız o dönemler nereye gitti? Sanki internet büyüdükçe biz daha bir yalnızlaştık gibi geliyor, ne dersiniz? Siz de bu samimiyet farkını hissediyor musunuz? Sizce o eski günlerin o özel havasını günümüz internetinde yakalayabiliyor muyuz? Yoksa her şey daha mı yüzeysel, daha mı gösteriş odaklı oldu artık? Yorumlarınızı merakla bekliyorum, muhabbetler şenlensin!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?