Neler yeni

Muğla'dan dünyaya 33 milyon yavru balık gönderildi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
4101f6101ae32677f35ae1ca6c675ed7859a842e7d1698ed196d3faf7ff43e90.webp

Türkiye'nin su ürünleri üretim merkezi olan Muğla, geçen yıl 5 ülkeye 33 milyon yavru balık ihraç ederek önemli bir ekonomik değer sağladı. Kent, yıllık 750 milyon dolarlık su ürünleri ihracatıyla sektörde lider konumunu koruyor.

Su ürünleri yetiştiriciliğinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olan Muğla, sadece yetişkin balık üretimiyle değil, yavru balık ihracatıyla da dikkat çekiyor. Ülke genelindeki yavru balık talebinin yaklaşık yüzde 75'ini tek başına karşılayan kent, sektördeki gücünü her geçen gün artırıyor.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, bölgedeki 23 kuluçkahanenin yıllık 900 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Bu tesislerde yetiştirilen çipura ve levrek gibi türler, özel donanımlı araçlar, gemiler ve kargo uçakları aracılığıyla hem yurt içindeki tesislere ulaştırılıyor hem de uluslararası pazarlara gönderiliyor.

Geçtiğimiz yıl Kuveyt, Umman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Arnavutluk gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 5 farklı noktaya 33 milyon yavru balık satışı gerçekleştirildi. Baydar, bu ihracatın sektöre ciddi bir katma değer sağladığını ve önümüzdeki dönemde bu rakamların daha da yukarı taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Muğla, 342 aktif üretim tesisiyle Türkiye'nin toplam su ürünleri üretiminin yaklaşık üçte birini tek başına üstleniyor. 167 bin tonluk üretim hacmi ve yüzde 26'lık pazar payıyla Türkiye'nin zirvesinde yer alan kent, yıllık yaklaşık 750 milyon dolarlık ihracat geliriyle ülke ekonomisine büyük katkı sunuyor. Sektör temsilcileri, modern üretim teknikleri ve lojistik imkanların gelişmesiyle birlikte, Muğla'nın küresel su ürünleri pazarındaki etkinliğini daha da güçlendirmeyi planlıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Fenerbahçe, yeni sezon planlaması kapsamında Kojo Peprah Oppong'u kadrosuna kattı. İmza töreninde kulübün hedefleri vurgulandı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?