Neler yeni

🤐 Mülakatta Zayıf Yönünüz Sorulduğunda Verilecek Akıllıca Cevap Formülü

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Mülakatın en klişe ve en tehlikeli virajlarından biridir: 'Peki Bayram Bey, kendinizde zayıf veya geliştirmeye açık gördüğünüz yönleriniz nelerdir?' Birçok aday burada ya aşırı dürüst davranıp kendini eler ya da aşırı yapay klişelere sığınır.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

'Çok mükemmeliyetçiyim', 'Çok çalışıyorum, işkololiğim' tarzındaki zayıf yön gibi görünen ama aslında kendini öven o bayat cevapları İK'cılar yemez; tam tersine samimiyetsiz bulurlar. Gerçek zayıf yönü söyleyip 'bazen sinirlenirim' demek de profesyonellik dışıdır.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Formül çok basittir: Pozisyon için hayati önemi olmayan gerçek bir zayıf yönünüzü seçin (Örn: 'Topluluk önünde sunum yaparken bazen heyecanlanıyorum') ve hemen arkasından bu kusuru düzeltmek için şu an ne yaptığınızı (Aksiyon planınızı) anlatın: 'Bunu aşmak için son 3 aydır diksiyon kursuna gidiyorum ve kulüplerde aktif sunumlar alarak bu yönümü geliştiriyorum.'
• İK sizin kusursuz olmanızı beklemez; kendi zaaflarının farkında olan ve bunu düzeltmek için somut çaba harcayan olgun profesyonellerin peşindedir.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; mülakatlarda bu soru geldiğinde verdiğiniz ve İK'nın çok beğendiği o akıllıca cevap neydi?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?