Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Country müziğin ikonik ismi Dolly Parton, 80 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Sanatçının vefatı üzerine dünya genelinde siyasetçiler ve sanatçılar taziye mesajları yayımladı.
Country müziğin efsanevi ismi, söz yazarı ve hayırsever Dolly Parton, 80 yaşında hayata veda etti. Nashville'de kanserle kısa süren bir mücadelenin ardından yaşamını yitiren sanatçı, müzik kariyerinin yanı sıra insani yardım çalışmalarıyla da dünya çapında derin bir iz bıraktı.
I Will Always Love You ve Jolene gibi unutulmaz eserlere imza atan Parton, sadece sahne performanslarıyla değil, aynı zamanda eğitim ve sağlık alanındaki katkılarıyla da tanınıyordu. 1995 yılında kurduğu Dolly Parton’s Imagination Library aracılığıyla dünya genelinde 300 milyondan fazla kitabı çocuklara ulaştıran sanatçı, okuryazarlığın yaygınlaşması için büyük çaba sarf etti. Ayrıca 2020 yılında Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'ne yaptığı 1 milyon dolarlık bağışla, Moderna COVID-19 aşısının geliştirilme sürecine kritik bir destek sağlamıştı.
Parton'un vefatı, sanat ve siyaset dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. Eski ABD Başkanı Joe Biden, sanatçıyı "özgün bir Amerikalı" ve "öncü" olarak tanımlarken, Barack Obama ise onun müzik ve hayırseverlik alanındaki başarılarına vurgu yaptı. Donald Trump ise sanatçının anısına ABD genelinde bayrakların bir hafta süreyle yarıya indirilmesi talimatını verdi.
Müzik dünyasından Paul McCartney, Céline Dion, Taylor Swift ve Beyoncé gibi pek çok isim, Parton'un hem sanatsal dehasına hem de cömert kişiliğine dikkat çeken duygusal veda mesajları paylaştı. Taylor Swift, Parton'u "verdikçe veren bir armağan" olarak nitelendirerek, onun gelecek nesillere ilham vermeye devam edeceğini belirtti.
Dolly Parton'un ailesi tarafından yapılan açıklamada, sanatçının mirasının sevgi, şefkat ve metanet üzerine kurulu olduğu vurgulandı. Dollywood Vakfı ise Parton'un başlattığı eğitim misyonunu kararlılıkla sürdüreceklerini duyurdu.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Dolly Parton için taziye mesajları: Siyasiler ve ünlüler 'eşsiz, yeri doldurulamaz' diyor