- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,620
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Tekirdağ'da yağışların etkisiyle Naip Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 11'e çıktı. TESKİ, su tasarrufunu desteklemek amacıyla düşük tüketim yapan abonelere yüzde 50'ye varan indirimler sunuyor.
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Naip Barajı'nda, mevsimsel yağışların etkisiyle yüz güldüren bir artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yüzde 4 seviyesinde seyreden baraj doluluk oranı, bu yıl yüzde 11 seviyesine yükseldi. Yapılan ölçümlere göre barajdaki toplam su miktarı 2,61 milyon metreküpe ulaştı.
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Onur Özgül, su seviyesindeki artışın rehavete yol açmaması gerektiğini vurguladı. Suyun bilinçli kullanılması gerektiğinin altını çizen Özgül, vatandaşları tasarrufa teşvik etmek amacıyla yeni bir indirim projesini hayata geçirdiklerini duyurdu.
Belediye meclisi tarafından onaylanan projeye göre, 10 metreküp ve altında su tüketen abonelere yüzde 50 oranında indirim uygulanacak. İndirim sistemi, 20 metreküpe kadar olan tüketimlerde kademeli olarak yüzde 40, yüzde 30, yüzde 20 ve yüzde 5 şeklinde devam edecek. Özgül, bu uygulamanın temel amacının suyun daha fazla tüketilmesini sağlamak değil, aksine vatandaşları tasarrufa yönlendirmek olduğunu belirtti.
Özgül ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak Türkiye'deki 26 büyükşehir belediyesi arasında en uygun fiyatlı suyu sağlayan kurum olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Yetkililer, barajlardaki doluluk oranlarının artmasına rağmen su kaynaklarının korunması için bireysel tasarruf önlemlerinin kritik önem taşıdığını hatırlatmaya devam ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tekirdağ'da, Naip Barajı'nda doluluk oranı yüzde 11'e çıktı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.