- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 16,100
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Adalet Bakanlığı, Güran ailesinin cinayet dosyasının faili meçhul olarak ele alınması talebini reddetti. Yargıtay ise aile üyeleri hakkındaki mahkumiyet kararlarını onadı.
Diyarbakır'da yaşanan Narin Güran cinayetiyle ilgili hukuki süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Güran ailesi, dosyanın faili meçhul olarak değerlendirilmesi için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Ancak Bakanlık, dosyayı yeniden incelemeyi gerektirecek somut bir delil bulunmadığını belirterek bu talebi reddetti.
Yargıtay, anne, ağabey ve amca Güran hakkında verilen mahkumiyet kararlarını onadı. Öte yandan, Nevzat Bahtiyar hakkındaki hüküm eylemin niteliği gerekçesiyle bozulmuştu. Yerel mahkeme, bu gelişme üzerine Bahtiyar'a 17 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.
3 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Narin Güran cinayetinin "faili meçhul" olarak ele alınması başvurusu kabul edilmedi
Güran ailesinin Narin için 'faili meçhul' başvurusu reddedildi
"Narin Güran" soruşturmasında yeni gelişme! "Faili meçhul" başvurusu reddedildi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.