Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim saldırılarıyla ilgili sorumluluğu üst düzey güvenlik yetkililerine yükledi. Kendisine zamanında bilgi verilmediğini savunan Netanyahu, eski Genelkurmay Başkanı ve Şin Bet başkanını eleştirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen Aksa Tufanı operasyonuna dair açıklamalarda bulundu. Saldırıların yaşandığı gün kendisine bilgi verilmediğini öne süren Netanyahu, yaşanan güvenlik zafiyeti nedeniyle dönemin üst düzey yetkililerini sorumlu tuttu.
Netanyahu, savunmasında özellikle eski İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin Bet Başkanı Ronen Bar'ı hedef aldı. Başbakan, "Beni uyandırmadılar" ifadesini kullanarak, saldırıların başlangıcında bilgilendirilmediğini vurguladı ve sorumluluğu söz konusu isimlere yöneltti.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Netanyahu "Beni uyandırmadılar" diyerek 7 Ekim ile ilgili eski üst düzey güvenlik yetkililerini suçladı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, İsrail ile kurulan stratejik ortaklığı savunurken Türkiye'ye yönelik tehdit söylemlerinde bulundu. Muhalefet kanadı ise hükümetin imzaladığı savunma anlaşmasına sert tepki gösterdi.
Bodrum FK yönetimi, kulübün yaşadığı tesis sorunlarına dikkat çekerek destek çağrısında bulundu. Ayrıca DMD hastası bir çocuk için yardım kampanyası başlatıldı.