Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye'nin yerli uçak üretiminde önemli bir yere sahip olan Nu.D-36 eğitim uçağının replikası müze envanterine eklendi. Uçabilir durumdaki replika düzenlenen törenle teslim edildi.
Türkiye'nin havacılık tarihindeki yerli üretim hamlelerinin öncülerinden Nuri Demirağ'ın 1936 yılında geliştirdiği Nu.D-36 eğitim uçağı yeniden hayat buldu. Uçağın aslına uygun olarak üretilen uçabilir replikası, gerçekleştirilen özel bir törenle müze envanterine kazandırıldı.
Türk havacılık sanayisinin gelişiminde sembolik bir öneme sahip olan bu eğitim uçağı, artık müze ziyaretçileriyle buluşacak. Proje, yerli uçak üretim mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
"Nu.D-36"nın uçabilir replikası törenle müze envanterine katıldı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Eski CIA yetkilisi John Kiriakou, Yunanistan'ın İsrail ile yakınlaşmasını Türkiye korkusuna bağladı. Kiriakou, İsrail'in bölgedeki kalıcı varlığının Yunan halkında rahatsızlık yarattığını öne sürdü.
İran'ın başkenti Tahran ile Van arasında düzenlenen ilk uçak seferi başarıyla tamamlandı. Yaklaşık 80 yolcuyu taşıyan uçak Van Ferit Melen Havalimanı'na iniş yaptı.