Neler yeni

O Eski İnternet Günleri ve Samimiyet Meselesi: Gerçekten Fark Var mıydı?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum-kapak-1-png.1

Arkadaşlar merhaba! Bir süredir aklıma takılan, oturduğumuz yerden "nerede o eski günler?" diye iç geçirdiğimiz bir konuyu sizinle dertleşmek istedim. Hani 2000'lerin başları, internetin yeni yeni hayatımıza girdiği, 33k modem sesleriyle geceleri yatağa girdiğimiz, MSN'de durum güncellemeyi sanat eseri gibi yaptığımız, mIRC'te rastgele #sohbet kanallarında tanımadığımız ama bir şekilde bağ kurduğumuz insanlarla muhabbet ettiğimiz günler vardı ya... Ya da forumlarda saatlerce takıldığımız, profilimizin, imzamızın, avatarımızın bize ait gerçek bir parçası gibi hissettiğimiz o dönemler. Sanki her şey daha içtendi, daha samimiydi o zamanlar.

Şimdi bakıyorum da, her yer Instagram, TikTok, X olmuş. Sanki herkes birbirine bir şeyler kanıtlama, "en iyi" halini gösterme çabasında. O eski, hesapsız kitapsız, sadece paylaşmak ve keşfetmek üzerine kurulu samimiyet yerini biraz "gösterişe" bırakmış gibi geliyor bana. Acaba biz mi çok değiştik, internet mi? O "dijital samimiyet" dediğimiz şey, sahiden eskiden daha gerçek miydi, yoksa nostaljinin bize oynadığı bir oyun mu bu? Siz ne düşünüyorsunuz, o günlerden en çok neyi özlüyorsunuz? Şimdiki internetin "samimi" bulduğunuz yönleri var mı peki? Hadi sohbet edelim biraz!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?