Neler yeni

O Koca Perdenin Büyüsü, Şimdiki Ev Hali: Nereye Gidiyor Bu Sinema Muhabbeti?

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
pexels-photo-1181244.jpeg

Selam millet! Nasılsınız? Valla ben son zamanlarda böyle düşüncelere daldım durdum. Hani eskiden sinemaya gitmek ayrı bir ritüeldi ya, bilet kuyruğu, o patlamış mısır kokusu, sonra karanlık salonda o koca perdede kaybolmak... Şimdi bakıyorum da, her şey bir tıkla elimizin altında. Netflix'ler, Disney+'lar aldı başını gidiyor, eve koca salonlar kurduk resmen. Sanki sinema salonları yavaş yavaş aramızdan çekiliyor gibi, sizce de öyle değil mi?

Ama diğer yandan da hakkını yememek lazım, o platformlarda çıkan dizilerin, filmlerin kalitesi bazen "bu bildiğin sinema filmi" dedirtiyor. Hikayeler desen, öyle bir sarıyor ki, bir oturuşta sezon bitiriyorsun. Hatta bazı kült filmlerin havasını yakalayan, insanı düşündüren, etkileyen yapımlar da çıkıyor. İşte tam da bu noktada kafam karışıyor: Biz o salon deneyimini mi kaybediyoruz, yoksa daha zengin, daha kişisel bir sinema/dizi kültürüne mi doğru evriliyoruz? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? O eski sinema deneyimini özlüyor musunuz gerçekten, yoksa ev konforu bambaşka mı? Son zamanlarda sizi koltuğa çivileyen, "vay be ne film/diziydi" dedirten, belki de yeni bir kült yapım olmaya aday dediğiniz bir öneriniz var mı? Hadi gelin biraz dertleşelim bu konular üzerine!

Konuyu görüntüleyenler

Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?