Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Trabzon'un Of ilçesinde çay üreticilerine 1 milyon TL değerinde yüzde 100 hibeli çay toplama makinesi dağıtıldı. Proje ile hasat sürecinde verimliliğin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi amaçlanıyor.
Trabzon'un Of ilçesinde çay tarımıyla uğraşan üreticilere yönelik önemli bir destek programı hayata geçirildi. Of İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen törenle, yaklaşık 1 milyon TL değerindeki çay toplama makineleri hak sahiplerine teslim edildi. hibe yoluyla sağlanan bu ekipmanlar, bölgedeki çay üretiminde mekanizasyonun yaygınlaştırılması adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
Destek sürecinin işleyişi, Of İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün titiz çalışmalarıyla yürütüldü. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verileri üzerinden yapılan incelemeler sonucunda belirlenen mahallelerde, kura çekimi yapılarak hak sahipleri tespit edildi. Bu yöntemle şeffaf bir dağıtım süreci izlenmesi hedeflendi.
Projenin temel amacı, çay hasadı sırasında yaşanan iş gücü ihtiyacını azaltmak ve üretim maliyetlerini aşağı çekmektir. Yeni nesil makineler sayesinde hasadın daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Yetkililer, bu desteğin üreticilerin iş yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini belirterek, katkılarından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. Dağıtılan makinelerin, önümüzdeki çay hasat dönemlerinde üreticilere bereket getirmesi temenni edildi.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Of'ta çay üreticilerine yüzde 100 hibeli makine desteği!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ordu Valiliği, olumsuz hava koşulları ve rip akıntısı riski nedeniyle il genelinde denize girmeyi yasakladı. Trabzon'da ise hava durumu takibi sürerken benzer kısıtlamaların gündeme gelebileceği belirtildi.