SON DAKİKA: Öğrenci Affı Düzenlemesi Resmi Gazete'de Yayımlandı: Üniversiteye Dönüş İçin Dört Ay Süre Tanındı
Ankara – Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören veya çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrencileri yakından ilgilendiren "Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamuoyunda "öğrenci affı" olarak bilinen bu düzenleme ile üniversiteye dönüş hakkı kazananlar için dört aylık bir başvuru süresi belirlendi.
Kanun, daha önce üniversitelerden kaydı silinen, atılan veya herhangi bir nedenle ilişiği kesilmiş olan öğrencilere, belirli şartlar dahilinde yükseköğretime geri dönme fırsatı sunuyor. Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yasal zemin kazanan düzenleme, binlerce öğrencinin eğitim hayatına kaldığı yerden devam etmesine imkan tanıyacak. Öğrencilerin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içerisinde ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Söz konusu kanun, sadece öğrenci affını değil, aynı zamanda yükseköğretime ilişkin çeşitli idari ve akademik düzenlemeleri de içermektedir. Bu kapsamda, üniversitelerin işleyişine dair bazı maddelerde değişiklikler yapılarak yükseköğretim sisteminin güncel ihtiyaçlarına yanıt verilmesi hedeflenmektedir. Bu düzenlemelerin, yükseköğretim camiasında geniş bir kesimi etkilemesi ve eğitim süreçlerine yeni bir dinamizm kazandırması beklenmektedir.