Öğrenci affı TBMM gündemine gelecek

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
universite-ogrenci-aa-2470882.jpg

Öğrenci Affı Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündeminde

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan önemli bir kanun teklifi, öğrenci affı konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyor. Teklif, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren üniversitelerle ilişiği kesilen ön lisans, lisans ve doktora öğrencileri ile yükseköğretime kayıt yaptırma hakkı kazandığı halde çeşitli nedenlerle kayıt yaptıramayan öğrencileri kapsayacak şekilde hazırlandı. Kanun teklifi, söz konusu öğrencilere yeniden eğitim hayatlarına dönme fırsatı sunmayı amaçlıyor ve kısa süre içinde TBMM Başkanlığına sunulacak.

Hazırlanan bu teklif, binlerce öğrencinin beklediği bir düzenleme olarak öne çıkıyor. Yükseköğretim kurumlarından farklı sebeplerle kaydı silinen veya eğitim haklarını donduran öğrencilerin yanı sıra, üniversiteye yerleşmesine rağmen kayıt işlemlerini tamamlayamamış kişilere de hitap eden teklif, kapsamlı bir af niteliği taşıyor. Özellikle 1 Temmuz 2022 tarihi, aftan faydalanacak öğrenci kitlesinin belirlenmesinde kilit bir referans noktası olarak belirlenmiş durumda. Teklifin yasalaşması halinde, uzun süredir eğitimden uzak kalmış öğrencilere yeni bir başlangıç yapma imkanı sağlanacak.

TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından, teklifin ilgili komisyonlarda detaylı olarak ele alınması ve Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşma sürecini tamamlaması bekleniyor. Bu düzenleme, yükseköğretimde öğrenci potansiyelini yeniden değerlendirme ve topluma kazandırma açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Parlamenter süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte, öğrenci affının yürürlüğe girmesi hedeflenmektedir.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?