Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Millî Eğitim Bakanlığı, Gazze'deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla 81 ilde uçurtma etkinliği düzenliyor. 14-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak etkinliklerle çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gazze'de yaşanan insani krize ve dünya genelindeki çocukların sorunlarına dikkat çekmek için kapsamlı bir etkinlik programı başlattı. Bakan Yusuf Tekin imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen talimat doğrultusunda, 'Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın' temalı bir dizi çalışma hayata geçirilecek.
Etkinliklerin temel amacı, öğrencilerin Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde temel haklarından mahrum kalan çocuklara yönelik toplumsal duyarlılık geliştirmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda çocuklar; oyun oynama, güven içinde büyüme, eğitim hakkı ve ayrımcılığın önlenmesi gibi dört ana tema etrafında bir araya gelecek. Öğrenciler, barış, kardeşlik ve dayanışma mesajlarını uçurtmalar, resimler ve çeşitli sanatsal çalışmalar aracılığıyla ifade edecekler.
14-18 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler, valiliklerin koordinasyonunda il merkezlerinde belirlenen alanlarda yapılacak. Bakanlık, çalışmaların öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine uygun, eğitim süreçlerini destekleyen ve çocuğun üstün yararını gözeten bir anlayışla yürütülmesini hedefliyor. Velilerin de katılımının teşvik edildiği bu etkinliklerde, çocukların savaş ve çatışmaların etkileri konusunda bilinçlenmesi amaçlanıyor.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bütüncül eğitim anlayışıyla uyumlu olarak planlanan bu süreçte, öğrencilerin insani değerlerle bütünleşmiş bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor. Etkinliklerin detayları ve gerçekleştirileceği alanlar, il millî eğitim müdürlüklerinin resmî kanalları üzerinden kamuoyuyla paylaşılacak. Uçurtmalar, bu süreçte Gazzeli çocukların özgürlük ve umutlarının sembolü olarak gökyüzüne yükselecek.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Uçurtmalar, Gazzeli çocuklar için umuda yükselecek
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.