Neler yeni

Öğrenciler İçin Uyum Haftası Heyecanı Başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
323c186d93f2bae0eb3a5b2d82de8b7ea3c92aec46c68441879ebb5babce4a25.webp

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen uyum haftası, okul öncesi, ilkokul ve ortaokula yeni başlayan öğrenciler için yarın start alıyor. Program kapsamında velilere yönelik özel etkinlikler ve kamu çalışanlarına idari izin imkanı sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2026-2027 eğitim öğretim yılı takvimi doğrultusunda, okul öncesi eğitim, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler için hazırlanan Okula Uyum Haftası yarın itibarıyla başlıyor. Öğrencilerin yeni eğitim ortamlarına daha hızlı adapte olmalarını sağlamak amacıyla kurgulanan süreç, 11 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Uyum haftası, öğrencilerin eğitim kademelerine göre farklı sürelerde uygulanacak. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 5 gün sürecek olan program, ortaokul 5. sınıf öğrencileri için 3 gün olarak planlandı. Bakanlık tarafından hazırlanan rehberler doğrultusunda, oyun temelli ve yaşantıya dayalı etkinliklerle öğrencilerin okul ortamını, öğretmenlerini ve okul rutinlerini tanımaları hedefleniyor.

Programın temel amaçları arasında öğrencilerin aidiyet duygusunu geliştirmeleri, sorumluluk bilinci kazanmaları ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi yer alıyor. Eğitim öğretim yılı boyunca her ay devam edecek şekilde tasarlanan modüller, okul dışı öğrenme ortamlarını da kapsayacak.

Uyum haftası sürecinde velilerin aktif katılımı büyük önem taşıyor. Ebeveynler için hazırlanan özel programlar sayesinde, ailelerin çocuklarının okula uyum sürecine daha bilinçli katkı sağlaması amaçlanıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurumlarına gönderilen yazı uyarınca, kamuda çalışan velilerden biri, talep etmesi halinde uyum haftası süresince ders saatlerine uygun olarak 3 saati aşmayacak şekilde idari izinli sayılabilecek.

Yeni eğitim öğretim yılına dair hazırlıklarını tamamlayan okullarda, birinci dönem dersleri 14 Eylül Pazartesi günü resmen başlayacak. Bakanlık, okul yönetmeliğinde yapılan kapsamlı değişikliklerle birlikte, öğrencilerin yeni eğitim ortamlarına geçişlerini kolaylaştırmayı ve okul iklimini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Okul zili onlar için erken çalacak. Uyum haftası yarın başlıyor

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?