Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÖğretmenİZ dergisi, kasım ayında Öğretmenler Günü ve COP31 temalı iki özel sayı yayımlayacak. Öğretmenlerin eserlerini bekleyen dergi için son başvuru tarihi 10 Eylül olarak belirlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki birikimlerini ve sanatsal üretimlerini paylaşmaları amacıyla hazırlanan ÖğretmenİZ dergisi, kasım ayında okurlarıyla iki özel sayıyla buluşmaya hazırlanıyor. Eğitim camiasının kültürel ve edebi çalışmalarına ev sahipliği yapan dergi, bugüne kadar 10 sayıda yüzlerce öğretmenin eserine yer vererek önemli bir platform haline geldi.
Kasım ayında yayımlanacak ilk özel sayı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ithafen Bir Ömürlük İz temasıyla okurların karşısına çıkacak. Bu sayıda öğretmenlerin meslek hayatlarındaki unutulmaz anıları, öğrencileriyle kurdukları bağlar ve eğitim yolculuklarındaki dönüm noktaları; şiir, öykü, deneme ve fotoğraf gibi farklı sanat dallarıyla işlenecek.
Derginin ikinci özel sayısı ise Antalya'da düzenlenecek COP31 zirvesi kapsamında Geleceğe Sözümüz Var temasıyla hazırlanıyor. Bu sayıda öğretmenlerin iklim değişikliği, çevre bilinci, sürdürülebilirlik ve doğa ile kurulan bağ üzerine ürettikleri içerikler yer alacak. Bakanlığın gençlik ve eğitim vizyonu doğrultusunda, yarının dünyasına dair öğretmenlerin perspektifleri ve çözüm önerileri eğitim dünyasının gündemine taşınacak.
Öğretmenlerin mesleki deneyimlerini ve gelecek vizyonlarını yansıtan eserlerin kabul edileceği bu özel sayılar için içerik gönderim süreci devam ediyor. Eğitimciler, çalışmalarını 10 Eylül tarihine kadar derginin resmi internet sayfası üzerinden bulunan içerik paylaşım sistemi aracılığıyla iletebilecekler. Dergi yönetimi, öğretmenlerin çocukları geleceğe hazırlama sorumluluğundan yola çıkarak hazırlanan bu içeriklerin, eğitim dünyasında özgün bir bakış açısı oluşturmasını hedefliyor.
2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MEB'in "ÖğretmenİZ" dergisi, kasımda iki özel sayıyla okurlarla buluşacak
MEB'in 'ÖğretmenİZ' dergisi, kasımda iki özel sayıyla okurlarla buluşacak