Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Milli Eğitim Bakanlığı, norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme başvurularının 4-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Atama sonuçları ise 8 Eylül'de açıklanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde norm kadro fazlası öğretmenlerin görev yeri belirleme sürecine ilişkin takvimi kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık tarafından yürütülen süreç kapsamında, öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak tercih işlemleri gerçekleştirilecek.
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, tercihlerini 4 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olan süreçle birlikte yapabilecekler. Başvurular, elektronik ortamda MEBBİS sistemi üzerinden kabul edilecek. Öğretmenlerin tercih işlemlerini tamamlamaları için son tarih 7 Eylül 2026 saat 16.00 olarak belirlendi. Bu süre zarfında öğretmenler, yeni görev yerlerini belirlemek adına sistem üzerinden başvurularını iletebilecekler.
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, atama sonuçları 8 Eylül 2026 tarihinde ilan edilecek. Ataması gerçekleşen öğretmenlerin yeni görev yerlerine geçişleri için gerekli olan ilişik kesme işlemleri ise 9 Eylül 2026 tarihinde başlayacak. Bakanlık yetkilileri, öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması adına takvimde belirtilen tarih aralıklarına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı. Süreç, il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda yürütülmeye devam edecek.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
MEB NORM FAZLASI ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN? Tayin başvuru sonuçları hangi gün açıklanacak?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Galatasaray'dan ayrılan Mauro Icardi'nin menajeri, Lazio'nun transfer için devrede olduğunu açıkladı. Oyuncunun karar verirken sadece maddi beklentileri değil, yaşam kalitesini de önemsediği belirtildi.