Neler yeni

Öğretmenler İçin Önlük Kullanımı Zorunlu Hale Geldi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
a575d6caa02ac727c31aaec8ccba091c9b4a056a51668cb291f6d0342df30568.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda görev yapan öğretmenler için yeni bir önlük standardı getirdi. Artık tercih olmaktan çıkan önlük kullanımı, belirlenen kurallar çerçevesinde zorunlu kılındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okullarda görev yapan öğretmenlerin kıyafet düzenine ilişkin önemli bir değişikliğe gitti. Daha önce bir tercih olarak sunulan öğretmen önlükleri, hazırlanan yeni kılavuzla birlikte zorunlu hale getirildi. Bakanlık tarafından yayımlanan standartlar, önlüklerin tasarımından kumaş yapısına kadar birçok detayı kapsıyor.

Yeni düzenlemeye göre, öğretmenlerin giyeceği önlüklerin beyaz renkte olması kararlaştırıldı. İşlevselliğin ön planda tutulduğu tasarımlarda, önlüklerin üç cepli olması şart koşuldu. Bu ceplerden biri sol göğüs kısmında, diğer ikisi ise alt bölümde sağ ve sol tarafta yer alacak. Bakanlık, bu uygulama ile mesleğin saygınlığını korumayı ve öğrencilere örnek teşkil edecek sade bir görünüm sağlamayı hedefliyor. Günlük kullanıma uygun ve işlevsel olarak tasarlanan bu önlükler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda görev yapan öğretmenler için geçerli olacak.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öğretmen önlükleri böyle olacak: Artık tercih değil, zorunluluk

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye genelinde meydana gelen sarsıntılar AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izleniyor. Vatandaşlar güncel deprem verilerine resmi kurumların sistemleri üzerinden ulaşabiliyor.

Hatay'da roket tasarımı yapan lise öğrencileri, daha önce iki kez ödül aldıkları TEKNOFEST'te bu yıl birincilik hedefliyor. Gençler, PayaSTEM Yapay Zeka Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?