Neler yeni

Okçuluk Benim Sporum projesi Tokat'a ulaştı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
ee34bc668ce29290df31189ae40dfb09c330a89f54c8dda6e679383e3987d73e.webp

İstanbul'da başlatılan Okçuluk Benim Sporum projesi, Tokat'ta düzenlenen törenle genişletildi. Proje kapsamında 600 öğrencinin geleneksel ve modern okçulukla tanışması hedefleniyor.

Okçular Vakfı tarafından İstanbul'da başlatılan ve geleneksel sporların genç nesillere aktarılmasını amaçlayan Okçuluk Benim Sporum projesi, Tokat'ta düzenlenen bir törenle hayata geçirildi. İstanbul Valiliği himayelerinde yürütülen çalışma, Türkiye genelindeki yaygınlaşma hedefleri doğrultusunda yeni bir aşamaya ulaştı.

Tokat'ta merkez ilçe dahil olmak üzere toplam 7 ilçede yürütülmesi planlanan proje, ilk etapta 16 okulda uygulanacak. Toplam 600 öğrencinin dahil edileceği eğitim programında, 10 okulda Geleneksel Türk Okçuluğu, 6 okulda ise Olimpik Okçuluk branşlarında dersler verilecek. Projenin ilerleyen dönemlerde Tokat'ın tüm ilçelerine yayılması hedefleniyor.

Düzenlenen imza törenine Dünya Etnospor Birliği Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Topbaş ile yerel yöneticiler katıldı. Tören kapsamında Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Program dahilinde ayrıca Tokat İl Müftülüğü bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklar için hazırlanan Güneşli Çocuk Akademisi de hizmete açıldı. Açılışta minik öğrenciler mehteran gösterisi sunarken, geleneksel Türk okçuluğuyla tanışan çocuklar atış yaparak hünerlerini sergiledi. Okçular Vakfı, bu tür projelerle geleneksel spor kültürünü yaşatmayı ve çocukların erken yaşta sporla buluşmasını sağlamayı amaçlıyor.

2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

İstanbul'da başlatılan "Okçuluk Benim Sporum" projesi Tokat'a taşındı

İstanbul'dan Türkiye'de yayıldı! Okçuluk Benim Sporum Projesi Tokat'ta hayata geçirildi

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?