Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Yeni eğitim dönemi yaklaşırken kırtasiye ürünlerinde yüzde 25 fiyat artışı yaşandı. Uzmanlar, velileri ucuz ürünler yerine sağlık standartlarına uygun malzemeleri seçmeleri konusunda uyarıyor.
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, veliler okul alışverişi telaşına girdi. Temel kırtasiye ihtiyaçlarında geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 25 oranında bir fiyat artışı yaşandığı belirtiliyor. Yapılan hesaplamalara göre, bir öğrencinin çanta, suluk ve temel kırtasiye malzemelerinden oluşan standart bir ihtiyaç listesinin toplam maliyeti ortalama 2 bin 500 lirayı buluyor.
Sektör temsilcileri, piyasadaki rekabet ve Bakanlık denetimlerinin fiyat artışlarını belirli bir seviyede tuttuğunu ifade ediyor. Standart kalitede bir okul çantasının fiyatı ise 750 ile 1.000 lira arasında değişiyor. Kırtasiye işletmecileri, alışverişlerdeki asıl hareketliliğin eylül ayı itibarıyla başlamasını beklediklerini dile getiriyor.
Özellikle ilkokula başlayacak öğrencilerin velilerine yönelik uyarılarda bulunan uzmanlar, fiyat odaklı alışverişin yanı sıra ürün güvenliğinin de kritik olduğunu vurguluyor. Merdiven altı veya kaynağı belirsiz ürünlerin çocuk sağlığı üzerinde risk oluşturabileceğine dikkat çeken yetkililer, denetimlerden geçmiş, güvenli malzemelerin satıldığı uzman kırtasiyelerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Velilere, ürünlerin yalnızca fiyatına değil, kullanılan malzemelerin kalitesine ve çocuk sağlığına uygunluğuna da dikkat etmeleri çağrısında bulunuluyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Okulların açılmasına günler kala aileler hazırlanıyor, kırtasiye masrafı 2 bin 500 lirayı buluyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Siber saldırganlar, Cloudflare altyapısını kullanarak kullanıcıların Microsoft hesap bilgilerini ele geçiren karmaşık bir kimlik avı yöntemi geliştiriyor. Uzmanlar, sahte CAPTCHA sayfalarına ve tarayıcı içinde tarayıcı tekniğine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.