Okul alışverişlerinde sıkı denetim dönemi başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
9a9221f77602cecbbaf399a54d3b7278e2820299b0f8a4e5c740bd62cd1df999.webp

Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde kırtasiye ve okul kıyafetlerinde güvenlik denetimlerini artırdı. Güvensiz bulunan ürünlerin toplatılacağı ve GÜBİS üzerinden duyurulacağı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı, 14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilerin sağlığını korumak ve tüketici haklarını güvence altına almak amacıyla kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Okul alışverişlerinin yoğunlaştığı bu dönemde, kırtasiye malzemelerinden okul kıyafetlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi mercek altına alındı.

Denetim ekipleri, özellikle çocukların sağlığını tehdit edebilecek yasaklı kimyasallar ile kıyafetlerdeki kordon ve bağcık gibi riskli unsurları titizlikle inceliyor. Riskli olduğu değerlendirilen ürünler, detaylı analiz için akredite laboratuvarlara gönderiliyor. İncelemeler sonucunda güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanarak toplatılacak ve bu ürünlerin üretici veya ithalatçı firmalarına idari yaptırımlar uygulanacak.

Bakanlık, velileri okul alışverişlerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kırtasiye ürünlerinde üretici veya ithalatçı bilgileri ile Türkçe uyarıların bulunması gerektiği hatırlatılırken, oyuncak niteliği taşıyan ürünlerde CE işaretinin ve yaş sınırlamalarının kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, çocuk kıyafetlerinde içerik etiketlerinin okunabilir olması ve fiziksel risk oluşturabilecek aksesuarların gözden geçirilmesi tavsiye edildi.

Güvenlik denetimlerinin yanı sıra zincir marketler ve kırtasiyelerde fiyat etiketi kontrolleri de artırıldı. Tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için yürütülen bu çalışmaların kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Vatandaşlar, güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerle ilgili güncel bilgilere Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden erişim sağlayabiliyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Okul ürünlerinde sıkı denetim başladı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?