Neler yeni

Okul kayıtlarında adres doğrulama dönemi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
3b6bd5aac0d096df68ffb6106411f279fd3d7afc576e967c812f6f5bdce02061.webp

2026-2027 eğitim öğretim yılı kayıtlarında adres bilgileri MERNİS üzerinden kontrol edilecek. Belirli kriterlere uyan velilerden adreslerini kanıtlamaları için ek belgeler talep edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı için ilkokul ve ortaokul kayıtlarında yeni bir adres doğrulama süreci başlattı. Kayıtlar, MERNİS sistemindeki yerleşim yeri bilgileri temel alınarak e-Okul üzerinden yürütülecek. Ancak okul yönetimleri, şüpheli görülen veya adres değişikliği yakın tarihte gerçekleşen durumlar için velilerden ek kanıtlar isteyebilecek.

Özellikle 1 Nisan 2026 tarihinden sonra adres değişikliği yapan veya muvafakat yoluyla başka bir adreste ikamet ediyor görünen öğrenciler, detaylı bir inceleme sürecine tabi tutulacak. Bu kapsamda velilerden, öğrencinin bildirilen adreste fiilen yaşadığını kanıtlamaları beklenecek. İstenen belgeler arasında anne, baba veya yasal temsilci adına kayıtlı elektrik, su ya da doğalgaz faturaları ile e-Devlet üzerinden alınan barkodlu yerleşim yeri belgeleri yer alıyor.

Adres geçmişi kontrolü için e-Devlet'ten temin edilen tarihçeli yerleşim yeri belgesi de süreçte kritik bir rol oynayacak. Eğer öğrenci bir akrabasının yanında kalıyorsa, bu durumun da ayrıca belgelenmesi zorunlu tutuluyor. Adres doğrulama sürecine dahil edilen öğrencilerin velileri, gerekli evrakları bir dilekçe eşliğinde en geç 14 Ağustos 2026 tarihine kadar ilgili okul müdürlüklerine teslim etmekle yükümlü. Okul yönetimleri, teslim alınan belgeleri Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne kaydederek kesin kayıt işlemlerini tamamlayacak. Bu uygulama ile kayıt sistemindeki şeffaflığın artırılması ve adrese dayalı yerleştirme esaslarının daha sağlıklı işlemesi hedefleniyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Sıfır konut satışları, deprem endişesi ve artan bakım maliyetleri nedeniyle son dört yılın zirvesine çıktı. İnşaat firmalarının sunduğu ödeme kolaylıkları da piyasadaki hareketliliği destekliyor.

Türkiye genelinde 10 Ağustos 2026 tarihli hava durumu raporuna göre bazı bölgelerde güneşli hava etkili olurken, kuzey ve doğu kesimlerde yağış bekleniyor. Uzmanlar, yüksek sıcaklıkların görüldüğü bölgelerde vatandaşları sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?