Okul servislerinde korsan araç ve ücret tarifesi uyarısı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
e623287a68f452d19648389ccff507cdd1c4b03471e32b43d6eb8bd84c584272.webp

TŞOF Başkanı Mehmet Yiğiner, yeni eğitim dönemi öncesinde velileri korsan servisler konusunda uyararak yasal ücret tarifelerine dikkat çekti. Güvenli ulaşım için belgeli ve denetimli araçların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, öğrenci servisleri konusunda velilere kritik uyarılarda bulundu. Çocukların güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Yiğiner, servis tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı.

Yiğiner, velilerin çocuklarını emanet ettikleri servis araçlarının ruhsatlı olup olmadığını ve gerekli yetki belgelerini taşıyıp taşımadığını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti. Denetimden uzak faaliyet gösteren korsan servislerin hem çocukların can güvenliğini riske attığını hem de yasal yükümlülüklerini yerine getiren esnaf için haksız rekabet oluşturduğunu vurguladı. Velilerin sadece fiyata değil, servis şoförünün tecrübesine ve mevzuata uygunluğuna da bakması gerektiği belirtildi.

Okul servis ücretlerinin belirlenmesinde yetkili kurumların belediyeler ve büyükşehirlerde Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) olduğunu hatırlatan Yiğiner, bu kurumların belirlediği tarifenin dışında ücret talep edilmesinin yasal olmadığını belirtti. Velilerin, belirlenen ücretlerin üzerinde talepte bulunan veya sorun yaşatan servis şoförlerini ilgili meslek odalarına bildirebileceklerini ifade etti.

Sorunların çözülememesi durumunda velilerin belediyelerin zabıta müdürlüklerine başvurabileceğini belirten Yiğiner, bu tür durumlar için gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını kaydetti. Servisçi esnafına da sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri çağrısında bulunan Yiğiner, tüm öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar diledi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Okullar açılmadan önce korsan servis ve ücret uyarısı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?