Neler yeni

Okula dönüş dönemi e-ticaret hacmini hareketlendirdi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
3f82da3ebe5a6737bac26f3b882ac7148ce560bbe6ea7a7dabfb3d969b4f8b61.webp

Yeni eğitim yılı öncesinde e-ticaret platformlarında okul alışverişi kaynaklı yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Sektör temsilcileri, sipariş adetlerinde ve sepet tutarlarında belirgin artışlar kaydedildiğini belirtiyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte e-ticaret platformlarında okula dönüş alışverişleri hız kazandı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, ağustos ayının ikinci yarısından itibaren talebin belirgin şekilde arttığını ve sipariş adedinin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 yükseldiğini açıkladı.

Veliler ve öğrenciler, ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayabilmek, fiyat karşılaştırması yapabilmek ve sunulan kampanya avantajlarından yararlanmak için çevrim içi kanalları tercih ediyor. En çok talep gören ürünlerin başında defter, kalem ve boya gibi temel kırtasiye malzemeleri gelirken; okul çantaları, beslenme gereçleri, kıyafetler ve yardımcı kaynak kitaplar da yoğun ilgi görüyor. Özellikle fiyat avantajı sağlayan set ve paket ürünler, tüketicilerin alışveriş listelerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Eğitim sürecini destekleyen teknolojik ürünler de okula dönüş döneminin en hareketli alanlarından biri haline geldi. TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Sinan Akdal, bilgisayar, tablet, yazıcı ve akıllı saat gibi ürünlerde ciddi bir talep artışı beklediklerini vurguladı. Akdal, teknoloji kategorisi genelinde yüzde 40'a varan bir hareketlilik yaşanabileceğine dikkat çekti.

Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarının değiştiğini belirten Çevikoğlu, velilerin artık sadece ürün fiyatına değil; kargo avantajlarına, teslimat sürelerine ve satıcı puanlarına da dikkat ettiğini ifade etti. Planlı alışveriş eğiliminin güçlendiği bu dönemde, ortalama sepet tutarı geçen yıla oranla yüzde 40 artış gösterdi. Sektör temsilcileri, tüm bu gelişmeler ışığında aylık e-ticaret hacminin 400 milyar lira barajını aşabileceğini değerlendiriyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türk Hava Yolları, Dalaman Havalimanı'nda bin metrekarelik yeni iç hat özel yolcu salonunu hizmete sundu. Yolculara konforlu bir bekleme alanı sunan tesiste çeşitli sosyal donatılar bulunuyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?