Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Bakanlık, yeni eğitim yılı öncesinde öğrencilerin okula uyum sağlaması için ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Çocukların ruh sağlığının akademik başarı kadar önemsenmesi gerektiği vurgulandı.
Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken, öğrencilerin okul ortamına yeniden uyum sağlaması süreci gündeme geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, uzun bir yaz tatilinin ardından öğrencilerin okul düzenine dönmekte zorlanabileceği belirtildi.
Özellikle uyku saatlerinin düzenlenmesi, ekran başında geçirilen sürenin kısıtlanması ve okul sorumluluklarının hatırlanması gibi konuların çocuklar üzerinde kaygı yaratabileceğine dikkat çekildi. Uzmanlar, bu geçiş döneminde ailelerin çocuklarını anlamaya çalışmasının kritik bir rol oynadığını ifade ediyor.
Açıklamada, akademik başarıya odaklanırken çocukların ruh sağlığının ihmal edilmemesi gerektiği hatırlatıldı. Ailelerin sabırlı ve destekleyici bir tutum sergilemesi, öğrencilerin okula dönüş sürecini daha sağlıklı atlatmalarına yardımcı olacaktır.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul'da 8 yıldır aranan bir hükümlü, kadın kılığında gizlenirken polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için kız kardeşinin kimliğini kullandığı belirlendi.
Bingöl'de görev yaparken gazi olan Gerçek Yaşar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mersin'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.