Merhaba arkadaşlar,
Son günlerde en çok merak edilen konulardan biri olan okulların açılış tarihi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli açıklamalar geldi. Özellikle veliler ve öğrenciler, yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını yakından takip ediyordu. Gelen bilgilere göre, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki anasınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçildi. Diğer okul öncesi eğitim kurumları ise tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam ediyor.
Ortaokul ve lise öğrencileri için de sevindirici haberler var! 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren tüm ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağı duyuruldu. Ayrıca, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise 1 Haziran'dan itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı yüz yüze eğitime geçildiği belirtildi. Bu kararlar, kademeli normalleşme süreci kapsamında alındı.
Öte yandan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı takvimi de netleşmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında yapılacak. Ortaokul 5. sınıf, imam hatip ortaokulu 5. sınıf, lise hazırlık sınıfı ile 9. sınıf öğrencileri ve pansiyonda kalacak öğrenciler için de rehberlik ve uyum çalışmaları aynı tarihlerde düzenlenecek. Öğretmenlerin mesleki çalışma programları ise 1 Eylül 2026 Salı günü başlayacak. Tüm kademelerdeki öğrenciler için okulların açılış tarihi ise 14 Eylül 2026 Pazartesi olarak belirlendi.
Bu gelişmeler ışığında, sizler okulların açılmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Yüz yüze eğitimin başlaması hakkında yorumlarınız neler?