Okullara 30 bin bahçe görevlisi alınacak: İzmir'e 1.242 kontenjan

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
4368fba7be10f74ba70c0694ea5d9c8da20ae6bcecde538d473cabc7ee68fb0b.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki güvenlik önlemlerini güçlendirmek için 30 bin bahçe görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İzmir'e 1.242 kontenjan ayrılan projede başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda güvenliği üst seviyeye taşımak amacıyla kapsamlı bir istihdam projesini hayata geçiriyor. Bakanlık tarafından hazırlanan güvenlik planı çerçevesinde, Türkiye genelinde toplam 30 bin bahçe görevlisinin işe alınması hedefleniyor. Bu yeni kadrolar, okul giriş ve çıkış saatlerinde güvenliğin sağlanmasına destek olacak.

İllere göre dağılımı yapılan kontenjanlarda en yüksek payı 3 bin 13 kişiyle İstanbul alırken, Ankara 1.628 ve İzmir 1.242 kontenjanla takip etti. Belirlenen görevlilerin temel sorumlulukları arasında okul çevresindeki riskli durumları takip etmek, dedektör ve X-ray cihazlarını kullanmak yer alıyor. Ancak bahçe görevlilerinin doğrudan müdahale yetkisi bulunmayacak; görevliler şüpheli durumlarda ilçe emniyet birimleriyle koordineli çalışacak.

Uygulamaya başvuracak adayların 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması ve adli sicil kaydının temiz olması gerekiyor. Ayrıca adaylar, yalnızca ikamet ettikleri mahalle sınırları içerisindeki okullar için başvuru yapabilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından güvenlik soruşturmasından geçirilecek olan adaylar, başvuru takvimi açıklandıktan sonra İŞKUR e-Şube, e-Devlet veya ALO 170 hattı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Eğitim öğretim dönemi boyunca, yaklaşık 9 ay süreyle görev yapması planlanan personellere asgari ücret düzeyinde ödeme yapılması öngörülüyor. Bakanlık, bu uygulama ile öğrencilerin daha güvenli bir eğitim ortamında bulunmasını amaçlıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Okullara 30 bin bahçe görevlisi alınacak: İzmir’e 1.242 kontenjan belirlendi!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?