2026-2027 eğitim yılı öncesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla 81 ilde 30 bin personel istihdam edilmesi hedefleniyor. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılması beklenirken resmi takvim henüz duyurulmadı.
Türkiye genelindeki eğitim kurumlarında güvenlik tedbirlerini güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir istihdam çalışması başlatılıyor. 2026-2027 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, 81 ildeki okullara toplam 30 bin güvenlik görevlisi yerleştirilmesi planlanıyor. Bu girişimin, öğrencilerin ve eğitim personelinin daha güvenli bir ortamda bulunmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Söz konusu personel alım sürecinin; Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak koordinasyonuyla yürütülmesi bekleniyor. Adayların başvurularını İŞKUR'un resmi internet sitesi veya kurumun belirlediği diğer başvuru kanalları aracılığıyla gerçekleştirmesi öngörülüyor. Ancak kesin başvuru yöntemleri ve takvimi, resmi ilanların yayımlanmasıyla birlikte netlik kazanacak.
Henüz resmi bir kılavuz yayımlanmamış olsa da, alımların özel güvenlik kadroları üzerinden yapılması durumunda adayların özel güvenlik mevzuatına uygun şartları taşıması ve geçerli bir kimlik kartına sahip olması gerekecek. Yaş, eğitim düzeyi ve adli sicil gibi detaylar ilan metninde yer alacak. Adaylar arasında merak konusu olan KPSS şartı hakkında ise şu an için yetkili makamlarca yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.
Yeni eğitim döneminin 14 Eylül 2026 tarihinde başlaması planlandığından, alımların bu tarihten önce tamamlanması hedefleniyor. Adayların, kontenjanlar ve başvuru tarihleri hakkında bilgi almak için İŞKUR'un resmi duyurularını ve kamu kurumlarının açıklamalarını takip etmeleri öneriliyor. İllere ve ilçelere göre dağıtılacak kontenjanlar, ilan sürecinin başlamasıyla birlikte belli olacak.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi başvuruları ne zaman?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.