Neler yeni

Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Bekleyiş Sürüyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
9ee6f8f1ce51fcb57598d17ae3ef2248c9099bd07305fd8715f79ce812ed626d.webp

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda görevlendirilmek üzere planlanan 30 bin güvenlik görevlisi alımı için resmi süreç henüz başlamadı. Adaylar, İŞKUR üzerinden yapılacak duyuruları bekliyor.

Türkiye genelindeki eğitim kurumlarında güvenliği artırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilmesi planlanan 30 bin güvenlik görevlisi alımı, yeni eğitim dönemi öncesinde adayların gündemindeki yerini koruyor. Okullarda görev almak isteyen binlerce kişi, başvuru süreçlerine dair resmi açıklamaları yakından takip ediyor.

Alım sürecinin İŞKUR üzerinden yürütülmesi öngörülse de, şu an itibarıyla konuyla ilgili kesin bir başvuru takvimi veya ilan detayları yayımlanmış değil. Bakanlık tarafından henüz resmi bir duyuru yapılmadığı için adayların başvuru tarihleri, kontenjan dağılımları ve diğer süreçler hakkında İŞKUR ve MEB'in resmi kanallarını izlemeleri büyük önem taşıyor.

Alım sürecine dair en çok merak edilen konulardan biri de başvuru şartları olarak öne çıkıyor. Adayların yaş, eğitim durumu ve güvenlik kimlik kartı gibi kriterleri karşılaması beklenirken, kesin şartlar yayımlanacak olan resmi ilan metinlerinde netlik kazanacak. Sürecin başlamasıyla birlikte, 81 ildeki eğitim kurumlarında görevlendirilmek üzere binlerce kişiye istihdam kapısı açılması hedefleniyor. Yetkililer, adayların yanıltıcı bilgilere itibar etmemeleri ve yalnızca resmi kurumlar tarafından paylaşılan güncel duyuruları dikkate almaları konusunda uyarıyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

OKULLARA GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI: 2026 İŞKUR Okul Güvenlik Görevlisi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? MEB 30 Bin Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları Neler?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Halkbank, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlediği yarışmanın altıncı dönemi için başvuruları kabul etmeye başladı. Farklı kategorilerde yenilikçi projelerin ödüllendirileceği yarışma süreci 2027 yılına kadar devam edecek.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?