Okullarda yaşanan şiddet olaylarının ardından güvenlik önlemleri artırılıyor. İŞKUR üzerinden yapılacak alımlarla 30 bin bahçe görevlisi okullarda mesaiye başlayacak.
Türkiye genelinde okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek ve eğitim ortamlarını daha güvenli hale getirmek amacıyla yeni bir istihdam projesi hayata geçiriliyor. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, okullarda görevlendirilmek üzere 30 bin bahçe görevlisinin işe alınacağını duyurdu. Söz konusu personel, okulların fiziki güvenliğini sağlamak ve olası risklere karşı caydırıcı bir unsur oluşturmak amacıyla görev yapacak.
Bakan Çiftçi, alımlara ilişkin sürecin İŞKUR üzerinden yürütüleceğini belirtti. Valiliklerle koordineli bir şekilde belirlenen kontenjanlar doğrultusunda, okulların risk durumları her ay düzenli olarak gözden geçirilecek. Riskli olarak sınıflandırılan okullarda emniyet güçlerinin varlığı devam ederken, bahçe görevlileri bu güvenlik modeline ek bir önlem olarak sisteme dahil edilecek.
Yeni oluşturulan 7 Basamaklı Okul Güvenliği Modeli kapsamında görev yapacak olan bahçe görevlileri, okul giriş ve çıkışlarındaki hareketliliği denetleyecek. Öğrenci, veli ve ziyaretçi trafiğini takip edecek olan görevliler, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında durumu okul yönetimine ve kolluk kuvvetlerine bildirmekle yükümlü olacak. Bu uygulamanın temel amacı, okul çevresindeki yabancı takibini yaparak kavga ve akran zorbalığı gibi güvenlik risklerini minimize etmek ve öğretmenlerin üzerindeki idari yükü hafifletmektir.
Daha önce Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırıları, eğitim kurumlarındaki güvenlik tartışmalarını gündemin ilk sırasına taşımıştı. Bu yeni adım, okullarda erken uyarı mekanizmalarını güçlendirmeyi ve öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamayı hedefliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Okullarda yeni dönem başlıyor. 30 bin bahçe görevlisi işe alınacak, ayrıntılar belli oldu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.