Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim dönemi öncesinde okulların güvenliğini sağlamak amacıyla 30 bin bahçe görevlisi istihdam edeceğini duyurdu. Bakan Yusuf Tekin, fiziksel güvenlik sistemlerinin yanı sıra insan kaynağı desteğiyle tedbirlerin güçlendirileceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullardaki güvenlik standartlarını yükseltmek için kapsamlı bir çalışma başlattıklarını duyurdu. Bakanlık, okullarda görevlendirilmek üzere toplam 30 bin bahçe personeli alımı gerçekleştirecek. Bu adımın, özellikle okul çevrelerindeki güvenlik risklerini minimize etmek amacıyla atıldığı belirtildi.
Güvenlik stratejileri kapsamında sadece personel alımıyla yetinilmediğini vurgulayan Tekin, teknolojik altyapının da güçlendirildiğini ifade etti. Bu doğrultuda, ihtiyaç duyulan okullara dedektör, x-ray cihazları ve gelişmiş kamera sistemleri yerleştirildi. Bakan Tekin, İçişleri Bakanlığı ile yürütülen ortak çalışma neticesinde, riskli görülen okulların insan kaynağı ile desteklenmesinin öncelikli olduğunu belirtti.
Eğitim altyapısına dair verileri de paylaşan Bakan Tekin, 2002 yılında 355 bin olan derslik sayısının, yıkılıp yeniden yapılan binalarla birlikte 750 bine ulaştığını kaydetti. Mevcut durumda sınıf mevcutlarının ilkokullarda 24, liselerde ise 16-17 seviyelerinde olduğunu belirten Tekin, psikososyal tedbirlerin de eş zamanlı olarak yürütüldüğünü ifade etti. Yeni personel alımına ilişkin detayların, okulların açılmasına yakın bir tarihte diğer bakanlıklarla yapılacak ortak bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Ceyhan'da kuyuya düşen ineği itfaiye ekipleri vinçle kurtardı. Hayvanına kavuşan sahibi duygusal anlar yaşadı.
Kayseri'deki Hürmetçi Sazlığı'nda yaşayan yılkı atları, gün batımında oluşturdukları eşsiz manzarayla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bölgeye gelen fotoğraf tutkunları, atların dört nala koştuğu anları ölümsüzleştiriyor.