Türkiye Genelinde Son Ders Zili Çaldı: Yaklaşık 18 Milyon Öğrenci Yaz Tatiline Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün itibarıyla karnelerini alarak 2023-2024 eğitim öğretim yılını tamamladı. Öğrenciler, okullarda çalan son ders ziliyle birlikte uzun bir yaz tatiline resmen giriş yaptı. Bu gelişmeyle birlikte ülke genelindeki eğitim camiasında hareketli bir dönem sona erdi.
Öğrenciler için yoğun bir akademik yılın kapanışı anlamına gelen bu gün, aynı zamanda dinlenme, kişisel gelişim ve yeni deneyimler edinme fırsatı sunuyor. Dokuz ay süren derslerin, sınavların ve projelerin ardından öğrenciler, yaz tatili boyunca enerji depolayarak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanma imkanı bulacaklar. Öğretmenler ve veliler de bu sürecin önemli bir parçası olarak, öğrencilerin yıl sonu heyecanını paylaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2026-2027 eğitim öğretim yılı ise 14 Eylül tarihinde başlayacak. Öğrenciler, bu tarihe kadar sürecek olan tatilin ardından tekrar ders başı yapacak. Bakanlık, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik planlama ve hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.