Neler yeni

Okullarda yeni eğitim yılı sıfır atık bilinciyle başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
551527ade1dd64e4c2cc05459f535c8093abf777cd270b7b3fb05428457cfccf.webp

Eylül ayı itibarıyla okullarda Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre bilincini artıracak kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Öğrencilere sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları kazandırılması hedefleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okullarda uygulanacak kapsamlı bir çevre programı hazırladı. Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi çerçevesinde, eylül ayının teması "Okullarda Sıfır Atık" olarak belirlendi. Bu girişimle öğrencilerin erken yaşta çevre bilinci kazanması ve toplumsal farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Hazırlanan yol haritası kapsamında öğrenci ve velilere, alışveriş yaparken ihtiyaç odaklı hareket etmeleri ve uzun ömürlü ürünleri seçmeleri tavsiye ediliyor. Kırtasiye alışverişi öncesinde evdeki mevcut malzemelerin gözden geçirilerek yeniden değerlendirilmesi teşvik ediliyor. Ayrıca tek kullanımlık plastik ürünler yerine matara, beslenme kutusu ve yeniden kullanılabilir saklama kaplarının kullanımı öneriliyor.

Öğrencilerin atıkları doğru ayrıştırmayı öğrenmeleri için "Sıfır Atık Kahramanları Etkinlik Kitabı" ve "Mavi Dünya'nın Sıfır Atık Kahramanları" gibi eğitici materyaller hazırlandı. Bu içerikler, kağıt, plastik, cam ve metal gibi atık türlerinin kaynağında ayrıştırılması konusunda rehberlik ediyor.

Okul kantinlerinde de gıda israfını önlemeye yönelik bilgilendirmeler yapılacak. Okullarda kurulacak sıfır atık köşeleri ve atıklardan yeni ürünlerin üretildiği atölyeler sayesinde öğrencilerin teorik bilgileri uygulamaya dökmeleri sağlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin Sıfır Atık kahramanları okullarımızda yetişiyor" ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde atık ayrıştırma eğitimlerinden kompost uygulamalarına, sıfır atık kamplarından ekolojik pazar günlerine kadar birçok farklı etkinliğin hayata geçirileceğini belirtti. Çocukların sürdürülebilir tercihlere yönlendirilmesi ve israf yerine paylaşım kültürünün benimsetilmesi, projenin temel hedefleri arasında yer alıyor. Eğitim materyallerine ve detaylı bilgilere ilgili resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlanabiliyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Eylülde okullarda Sıfır Atık temalı programlar düzenlenecek

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?