Okullarda Yeşil Bina Dönemi Başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
6ef1c821b81092e8f47a3c45587d983c4ac393b3abd34d19d8d5acd71d90daa6.webp

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, sürdürülebilir okul binaları için iş birliği protokolü imzaladı. Yeni düzenlemeyle eğitim yapılarında enerji ve su tasarrufu hedefleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, eğitim yapılarının daha sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla önemli bir protokol imzalandı. 26 Ağustos tarihinde Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ile İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu iş birliği, okul binalarının çevreci standartlara kavuşmasını amaçlıyor.

Yeni protokol kapsamında eğitim yapılarında YeS-TR ve YeS-INT yeşil bina değerlendirme kriterleri esas alınacak. Bu dönüşümle birlikte okul binalarında yüzde 30 enerji, yüzde 40 su tasarrufu sağlanması ve karbon emisyonunun yüzde 35 oranında azaltılması hedefleniyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Okullarda yeşil dönem başlıyor: Yeni protokolle yüzde 30 enerji tasarrufu hedefleniyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

TCDD Taşımacılık, 1 Eylül'den itibaren tren yolculuklarında e-bilet sistemine geçeceğini açıkladı. Yolcular, biletlerine dijital ortamda kolayca erişebilecek.

Ticaret Bakanlığı, emlak ve galeri sektöründeki sahte ilanlara karşı yürüttüğü denetimlerde 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza uyguladı. Uzmanlar, ilanlarda fiyat belirtme ve doğrulanmış link kullanma zorunluluğuna dikkat çekiyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?