Opel'in hafif ticari modeli Combo, yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilmeye başlanacak. Bu hamleyle marka, Türkiye pazarındaki yerli üretim gamını genişletmeyi hedefliyor.
Otomotiv dünyasında önemli bir üretim değişikliği yaşanıyor. Opel'in hafif ticari araç segmentindeki lokomotif modeli Combo, yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye'de üretilmeye başlanacak. Bursa'da bulunan Tofaş fabrikasında banttan inecek olan araçlar, 'Made in Türkiye' etiketiyle tüketicilerle buluşacak.
Opel Türkiye Marka Direktörü Yiğit Yantaç, bu gelişmenin hem stratejik hem de duygusal bir öneme sahip olduğunu belirtti. Yantaç, Alman mühendisliği ile Türk mühendisliğinin Tofaş'ın üretim kalitesiyle birleşmesinin, markanın Türkiye'ye duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Daha önce Zafira, Vivaro ve Vivaro Kamyonet modellerini de üretim programına dahil eden Opel, Combo'nun yerli üretime geçişiyle birlikte hafif ticari araç pazarındaki rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.
Yerli üretimin tedarik, lojistik ve operasyonel süreçlerde sağlayacağı verimlilik sayesinde, müşteri taleplerine daha hızlı ve esnek çözümler sunulması planlanıyor. Opel, Türkiye hafif ticari araç pazarında son yıllarda sergilediği güçlü performansla dikkat çekiyor. 2025 yılında toplam 27 bin 471 adetlik hafif ticari araç satışı gerçekleştiren marka, pazarın en çok satış yapan üçüncü ismi oldu. Bu başarının merkezinde ise 15 bin 722 adetlik satışla Opel Combo yer aldı.
Başarılı grafiğini 2026 yılında da sürdüren model, yılın ilk yedi ayında 7 bin 779 adetlik satış ve yüzde 15'lik pazar payı ile C-Combivan segmentinin en çok tercih edilen araçları arasındaki yerini korudu. Bursa'da başlayacak olan yeni üretim dönemiyle birlikte, markanın Türkiye pazarındaki iddiasını daha da ileriye taşıması bekleniyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Şanlıurfa'da iki kardeş arasında çıkan tartışma, hareket halindeki araca tutunma girişimiyle tehlikeli bir hal aldı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansırken, polis ekipleri soruşturma başlattı.