Neler yeni

Opel Combo'nun Yeni Üretim Yeri Bursa Olacak

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
fed40db260a9bf8a23cca3897ab973f6d8bbc9e7ad261722e04c946c5daac57a.webp

Opel'in yeni nesil Combo modeli, 2026 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilecek. Bu proje için önemli bir yatırım yapılması planlanıyor.

Opel'in popüler hafif ticari aracı Combo'nun yeni neslinin üretimi, 2026 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye'de başlayacak. Üretim faaliyetleri, Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında gerçekleştirilecek. K9 projesi kapsamında bu yeni model için yaklaşık 256 milyon avroluk bir yatırım öngörülüyor. Yeni Combo'nun yıllık üretim kapasitesinin 150 bin adet olması hedefleniyor.

K0 projesi, orta sınıf hafif ticari araç ailesini kapsıyor. Opel, 2025 yılında Türkiye pazarında 27 bin 471 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi. Bu satışların 15 bin 722 adedini ise Combo modeli oluşturdu. Yeni modelde, 130 beygir gücünde 1.5 litrelik dizel motor seçeneği bulunacak. Opel'in Türkiye'deki geçmişi 1989 yılına dayanıyor; şirket o dönemde İzmir Torbalı'da bir fabrika kurmuş ve 1990'dan itibaren Vectra modelini üretmişti. Ancak Torbalı'daki fabrika üretimi 2000 yılında durdurulmuştu.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla yılın ilk yedi ayında 848 bine yakın kişinin işe yerleştirildiğini duyurdu. Bakanlık, piyasadaki iş gücü ihtiyaçlarını karşılamak için milyonlarca görüşme gerçekleştirdi.

İklim değişikliğinin etkisiyle yaygınlaşan klima kullanımı, önümüzdeki on yılda elektrik tüketiminde ciddi bir artışa yol açacak. Uzmanlar, enerji tasarrufu için ideal sıcaklık ayarlarının önemine dikkat çekiyor.

TÜİK verilerine göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 düştü. Aylık bazda ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış üretim sınırlı bir artış kaydetti.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?