Ordu'da fındık hasadı için ilk adım atıldı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
8414b95cd57c688b197becb08fbf139af8304166ba818e8948c93e2c896c3a16.webp

Ordu'da fındık hasat sezonu düzenlenen resmi programla başladı. Yetkililer, ürün kalitesini korumak adına belirlenen takvime uyulması konusunda üreticileri uyardı.

Türkiye'nin önemli fındık üretim merkezlerinden biri olan Ordu'da, yeni hasat sezonu düzenlenen bir programla start aldı. Burhanettin Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Muammer Erol ve beraberindeki protokol üyeleri, üretici Zeki Özel'in bahçesine giderek ilk fındıkları topladı. Vali Erol, bahçede çalışan işçilere kolaylıklar dileyerek sezonun tüm üreticiler için bereketli geçmesini temenni etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, ürün kalitesinin korunması ve randıman kayıplarının önüne geçilmesi için hasat tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Sahil kesimlerinde hasadın başladığını ifade eden Ay, orta kesimler için 17 Ağustos, yüksek kesimler için ise 24 Ağustos tarihlerinin tavsiye edildiğini hatırlattı. Ayrıca üreticilerin fındıklarını uygun şartlarda kurutması ve rutubetsiz ortamlarda depolaması gerektiği belirtildi. Program, İl Müftüsü Ali Çakmak'ın sezonun hayırlı olması için yaptığı dua ile sona erdi.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İnşaat sektöründeki maliyet endeksleri yıllık bazda önemli bir yükseliş kaydetti. Malzeme fiyatlarındaki artış sürerken işçilik endeksinde aylık bazda düşüş gözlendi.

Sarı-lacivertli ekip, Avusturya deplasmanı için kamp kadrosunu resmi siteden duyurdu. Ederson ve Musaba sağlık sorunları nedeniyle gruba dahil edilmedi.

Cep telefonu ithalatında uygulanan gözetim kıymeti 250 dolara yükseltilerek yürürlüğe girdi. Düzenleme ticari ithalatı kapsarken, yolcu beraberinde getirilen cihazları ve IMEI kayıt ücretlerini etkilemiyor.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?