Neler yeni

Orman Yangınlarına Karşı 30-30-30 Kuralı Uyarısı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
3b67ce175a69ad59c1fb8b06d5aa0876937920457ddea6b371b97a89e8308613.webp

Uzmanlar, orman yangını riskinin arttığı dönemlerde 30-30-30 kuralına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Kritik hava koşullarında alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

Türkiye'de orman yangını riski, 1 Mayıs ile 1 Kasım tarihleri arasında önemli ölçüde artış gösteriyor. Uzmanlar, bu dönemde özellikle 30-30-30 kuralı olarak bilinen meteorolojik şartlara karşı vatandaşları uyarıyor. Bu kural; hava sıcaklığının 30 derece, nem oranının yüzde 30 ve rüzgar hızının saatte 30 kilometreye ulaşması durumunda yangın riskinin en üst seviyeye çıktığını ifade ediyor.

Kurutucu rüzgarlar, bitki örtüsündeki nemi hızla azaltarak alevlerin yayılmasını kolaylaştırıyor. Şiddetli rüzgarlar aynı zamanda hava araçlarının söndürme çalışmalarına müdahalesini de zorlaştırıyor. Uzmanlar, riskli günlerde kıvılcım çıkarabilecek ekipmanların kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, kuru otların temizlenmesi ve otçul hayvanların bölgedeki yanıcı madde yükünü azaltması, yangınla mücadelede etkili yöntemler arasında yer alıyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

30-30-30 kuralına dikkat! Risk seviyesi çok yükseğe çıkıyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında 2,9 milyon çiftçiye 106 milyar lirayı aşkın tarımsal destek ödemesi gerçekleştirdi. Desteklerin büyük bölümü bitkisel ve hayvansal üretim alanlarına yönlendirildi.

Eskişehir'den havalanan bir F-16 eğitim uçağı Yalova'da düştü. Pilotun sağ kurtulduğu kazaya dair yeni görüntüler paylaşıldı.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?