Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ortahisar Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilere kırtasiye, çanta ve beslenme desteği sağlayacağını duyurdu. Başvuruların 4 Eylül tarihine kadar devam edeceği belirtildi.
Trabzon'un Ortahisar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere yönelik destek paketlerini hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın seçim vaatleri arasında yer alan proje kapsamında, ilçede ikamet eden öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı sunulması hedefleniyor.
Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, anaokulundan liseye kadar eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye seti yardımı yapılacak. Bunun yanı sıra, 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için Halk Süt uygulaması devam ederken, 6-10 yaş grubundaki öğrenciler için de beslenme çantası desteği sağlanacak. Başkan Ahmet Kaya, bu yardımların ailelerin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmeyi amaçladığını vurgulayarak, hiçbir çocuğun imkânsızlıklar nedeniyle eğitimden geri kalmaması gerektiğini ifade etti.
Desteklerden faydalanmak isteyen ailelerin, öğrenci belgeleriyle birlikte 4 Eylül Cuma gününe kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvurular, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden online olarak veya doğrudan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne gidilerek yapılabiliyor. Belediye yönetimi, bu tür sosyal projelerle öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı ve ailelerin yanında yer almayı sürdüreceklerini belirtti. Yeni eğitim yılına hazırlanan öğrencilere başarı dileklerini ileten yetkililer, tüm ihtiyaç sahibi aileleri başvuru sürecine davet etti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ortahisar Belediyesi’nden öğrencilere yeni eğitim yılı desteği
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Yıldızlı TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu çevresindeki trafik ve güvenlik önlemlerini yerinde inceledi. Öğrencilerin daha güvenli bir eğitim ortamına ulaşması için kurumlar arası koordinasyonla çalışmalar yürütülüyor.