Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor kursları, 461 çocuğun katılımıyla başarıyla tamamlandı. 10 farklı branşta eğitim alan öğrenciler, yaz tatillerini spor yaparak değerlendirdi.
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde belediye tarafından organize edilen Yaz Spor Okulu, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu yıl da yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi. 1 Temmuz tarihinde başlayan ve 14 Ağustos'ta sona eren program kapsamında, 6 ile 12 yaş arasındaki 461 öğrenci yedi hafta boyunca sporla iç içe bir tatil geçirdi.
Uzman eğitmenler eşliğinde yürütülen çalışmalarda çocuklar, 10 farklı branşta yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu. Kurslara katılan öğrenciler arasında en büyük ilgiyi 120 katılımcı ile yüzme branşı görürken, jimnastik, futbol, karate, boks, tekvando, tenis, kick boks, hentbol ve muaythai branşlarında da eğitimler verildi. Çocukların enerjilerini doğru alanlara yönlendirmelerini hedefleyen proje, aynı zamanda yeni arkadaşlıkların kurulmasına da olanak tanıdı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çocukların ekran başında vakit geçirmek yerine sahalarda ve havuzlarda sosyalleşmelerini önemsediklerini belirtti. Sporun çocukların özgüven kazanmasında ve eğitim hayatlarında başarılı olmalarında kritik bir rol oynadığını ifade eden Kaya, sporu ilçede yaşamın bir parçası haline getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Başkan Kaya, çocuklarını belediyeye emanet eden ailelere ve eğitim sürecinde emeği geçen antrenörlere teşekkürlerini iletti. Veliler ise çocuklarına sunulan bu imkandan duydukları memnuniyeti dile getirerek belediye yönetimine teşekkür etti.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ortahisar’da 461 öğrenci yaz tatilini sporla iç içe geçirdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İzmir'de 17 ve 18 Ağustos tarihlerinde birçok ilçede altyapı çalışmaları nedeniyle su kesintileri yaşanacak. İZSU tarafından yapılan açıklamada kesintilerin mahalle bazlı farklı saatlerde uygulanacağı belirtildi.