Neler yeni

🤯 Overqualified (Fazla Kalifiye) Gerekçesiyle Reddedilmek Ne Demek?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Mülakat harika geçmiş, tüm teknik soruları bilmişsiniz ama İK'dan gelen mail: 'Deneyimleriniz pozisyonumuz için fazla kalifiye (Overqualified) bulunmuştur.' İnsan hayretler içinde kalıyor; iyi olmak neden bir red gerekçesi olsun ki?

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Şirketlerin bu reddinin arkasında mantıklı korkular yatar. Fazla kalifiye bir adayın, işe girdikten 3 ay sonra sıkılacağını, daha yüksek maaşlı başka bir iş bulduğu an şirketi yarı yolda bırakıp kaçacağını (Turnover hızı riski) çok iyi bilirler.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Eğer o pozisyona girmeyi gerçekten çok istiyorsanız, mülakatta İK'ya 'Ben bu işi sadece bir geçiş dönemi olarak görmüyorum, şirketinize uzun vadeli şu değerleri katmak ve bu dikey alanda derinleşmek istiyorum' diyerek o sadakat korkusunu kırın.
• Gerekirse başvuracağınız daha düşük seviyeli ilanlar için CV'nizdeki bazı aşırı yüksek unvanları veya projeleri kırpıp sadeleştirerek pozisyona uyumlu hale getirin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; daha önce hiç 'bu pozisyona fazlasın' denilerek reddedildiğiniz bir mülakat deneyiminiz oldu mu?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?