Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Özel Güvenlik 122. Temel Eğitim ve 98. Yenileme Eğitimi Sınavı 29 Ağustos 2026 tarihinde yapılacak. Adaylar sınav giriş belgelerine ilgili kurumlar üzerinden ulaşabilecek.
Özel güvenlik görevlisi adaylarını yakından ilgilendiren 122. Temel Eğitim ve 98. Yenileme Eğitimi Sınavı için hazırlıklar tamamlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen takvime göre sınav, 29 Ağustos 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınav sürecine dahil olacak adayların, sınav günü herhangi bir aksaklık yaşamamaları adına giriş belgelerini önceden temin etmeleri büyük önem taşıyor.
Sınav uygulaması saat 10.00 itibarıyla başlayacak. Adaylara tanınan süre, katıldıkları sınav türüne göre farklılık gösteriyor. Buna göre silahlı özel güvenlik sınavına girecek adaylara 150 dakika, silahsız sınava girecek adaylara ise 120 dakika süre verilecek. Silah farkı sınavına katılan adaylar için ise 25 soruluk bölüm adına 30 dakikalık bir süre öngörülüyor.
Sınav giriş belgeleri, adayların eğitim aldıkları özel güvenlik kurumlarından veya Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nın resmi duyuruları üzerinden alınabiliyor. Sınavın ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarları 1 Eylül 2026 tarihinde yayımlanacak. Adayların merakla beklediği sınav sonuçlarının ise 18 Eylül 2026 tarihinde açıklanması planlanıyor. Sınava girecek tüm adayların, sınav salon bilgileri ve uygulama esaslarını içeren giriş belgelerini dikkatle incelemeleri tavsiye ediliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
ÖGG SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, BİTİYOR? ÖGG Sınavı Kaç Dakika, Kaçta Bitecek? Özel Güvenlik 122. Temel Eğitim ve 98. Yenileme Eğitimi Sınavı Giriş Belgesi Nereden Alınır?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'dan tahliye vaadiyle para sızdırmaya çalışan 4 şüpheli, düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında bir avukatın da bulunduğu bildirildi.