Neler yeni

Özel Öğretim Kurumlarında İsim Değişikliği Süreci Başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
db72ab1eebebeb5206681d71dd345c016b641cdc661f5342d5a12c6ae5d9fcdb.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kurumlarının Türkçe isim kullanmasını zorunlu hale getirdi. Mevcut yabancı isimli kurumların değişiklik başvurularını 1 Ekim tarihine kadar tamamlaması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurumlarının isimlendirilmesine yönelik yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Yapılan açıklamaya göre, bundan böyle özel öğretim kurumlarının Türk milli eğitiminin temel ilkelerine ve kurumun eğitim düzeyine uygun, Türkçe bir isim taşıması zorunlu olacak. Bu adım, dilsel yabancılaşmanın önüne geçilmesi ve milli değerlerin korunması amacıyla atıldı.

Daha önce yabancı isimlerle ruhsat almış olan Türk özel öğretim kurumları, mevcut isimlerini kullanmaya devam edemeyecek. Bu kurumların, yönetmeliğe uygun şekilde isim değişikliği başvurularını 1 Ekim tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Bakanlık, isimlerin belirlenmesinde milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin gözetileceğini vurguladı. Öğrencilerin psikososyal gelişimini olumsuz etkileyebilecek veya kültürel yozlaşmaya yol açabilecek isimlerin kullanımına izin verilmeyecek.

Öte yandan, söz konusu düzenleme tüm kurumları kapsamıyor. Azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası statüdeki özel öğretim kurumları ile yalnızca yabancı dil eğitimi veren kurslar, yabancı isim kullanma haklarını koruyabilecek. Bakanlık, kurum isimlerinin milli ve manevi değerlerle bağdaşmasının, kimlik erozyonunu önlemek adına kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Süreç içerisinde mevzuata uyum sağlamayan kurumların isimlerini güncellemeleri bekleniyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

MEB'den özel öğretim kurumları kararı: Artık Türkçe isim verilecek! Başvuruları 1 Ekim'e kadar yapılacak

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İstanbul'daki bir aile sağlığı merkezinde yaşanan olayda, bir hasta sağlık çalışanlarına ve kamu malına zarar verdi. Güvenlik kameralarına yansıyan saldırı sonrası sağlık hizmetleri kısa süreliğine aksadı.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?