Neler yeni

📋 Özgeçmişte Referans Kısmına 'Talep Halinde Verilecektir' Yazmak Doğru Mu?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

CV hazırlarken en sona gelindiğinde referans isimlerini tek tek yazmak yerine genel bir kalıp olarak 'Referanslar talep halinde sunulacaktır' (References available upon request) yazılır. Peki bu kurumsal dünyada bir profesyonellik göstergesi mi yoksa tembellik mi?

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

İlk aşamada CV'nizin üzerine açıkça eski müdürlerinizin telefon numaralarını ve kişisel e-posta adreslerini yazmak, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) açısından risklidir ve o insanların datalarını korumak adına yazmamak çok daha doğrudur. İK zaten son aşamaya gelene kadar referansları aramaz.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• CV'nize doğrudan kişilerin telefonlarını yazmak yerine 'Talep halinde verilecektir' yazmak son derece modern ve profesyonel bir yaklaşımdır, bunu kullanmaktan çekinmeyin.
• Ancak İK mülakatları geçip sizden o isimleri yazılı istediğinde, 2 saat içinde teslim edebilecek şekilde o 3 kişinin onayını ve güncel iletişim bilgilerini arka planda her an hazırda tutun.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; siz CV'nizin üzerine referans kişilerinin isimlerini doğrudan yazar mısınız? Yoksa talep halinde mi sunarsınız?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?