- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,712
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Pakistan'ın Multan bölgesinde raydan çıkan yolcu treninde 5 kişi yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan 30'dan fazla yolcu için kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Pakistan'ın Multan bölgesinde Peşaver istikametine seyir halinde olan bir yolcu treni, henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıkarak kaza yaptı. Pakistan Demir Yolları yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, elim olay sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 30'dan fazla yolcunun yaralandığı duyuruldu. Tren makinisti Rizwan Abbas, aracın kaza anında saatte 100 kilometre hızla ilerlediğini ifade etti.
Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, 13 vagonda bulunan yolcuları tahliye etmek için yoğun bir çalışma yürüttü. Bir vagonda ise arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yaralıların tedavisi için gerekli tıbbi müdahalelerin hızlandırılması talimatını verdi.
Ülkede son bir yıl içerisinde yaşanan benzer tren kazaları, demir yolu altyapısının güvenliği ve bakım süreçleri hakkındaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Uzmanlar, sistemdeki yapısal sorunların ve olası ihmallerin kazalara zemin hazırladığını belirterek, demir yolu ağının modernizasyonu konusunda acil adımlar atılması gerektiğini vurguluyor. Yetkililer, kazanın kesin nedenini belirlemek üzere kapsamlı bir soruşturma başlattı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Pakistan’da tren kazası:: 5 ölü, 30'dan fazla yaralı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında terörle mücadele kararlılığını yineleyerek kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Ayrıca dış politikada Yunanistan'a uyarılarda bulunarak yargı süreçlerine güven mesajı verdi.